Az elsődleges forgalmazók 127,4 milliárd forint értékben tettek ajánlatot, ebből az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 60 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 6,53 százalék volt, 24 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, de 4 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos diszkont kincstárjegy mellett piacra került az ötéves változó kötvény is, melyből a meghirdetett mennyiséget 5,5 milliárd forinttal megemelve, 15,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután 37,1 milliárd forint értékű ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól.

A hétéves, változó kamatozású kötvény aukcióján, a meghirdetett összeget 1,5 milliárd forinttal csökkentve, 8,5 milliárd forintért értékesített az ÁKK kötvényeket, miután 11,2 milliárd forintos ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól.

Azt gondolja, jól keresett az állampapírral? Ezt benézte!

Létezik sokkal jobb befektetés is annál, hogy állampapírba rakjuk a pénzünket Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding alapító vezérigazgatója szerint. Ha kicsit a számok mögé nézünk, ezt már az emberek is felismerték, februárban – a megelőző hónapnál több mint 10 milliárddal többet – 77,7 milliárd forintot vont ki a lakosság egy hónap leforgása alatt. Cserébe megugrott a tbsz-ek száma, szeretjük a befektetési alapokat és a részvényeket, közben tavaly rekord összeget helyeztünk el külföldi bankokban.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→