Az ÁKK 10 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 41,0 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel, 20,0 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 5,82 százalék volt, 30 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakultnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 3 éves lejáratú kötvényekre 5,82 százalék volt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 74,8 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 41,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 5,84 százalék volt, 28 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 5,81 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 46,9 milliárd forintból 14,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 6,30 százalék volt, 17 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 6,27 százalék volt.

Ön is sok pénzt szeretne keresni? Így fektetnek be a profik

Minél többféle befektetési módszert meg kell ismernünk ahhoz, hogy igazán jó befektetők lehessünk, folyamatosan figyelni kell az aktuális információkat, valamint a kockázatéhségünkről is döntenünk kell. Perepelica Kirill, a Munch társalapítója szerint a személyes pénzügyek és a vállalkozói befektetések különböző megközelítést igényelnek. Kovács Dominik, a Colossyan alapítója, a pénzügyi ismeretek fontosságát hangsúlyozza. Sárospataki Albert szerint pedig a befektetési döntések mögötti motivációk és dinamikák megértése nélkül a befektetés könnyen szerencsejátékká válhat. Itt olvashat többet erről >>>