Szerda reggel már Budapestet is elérte az árhullám, emiatt jelentős változások tapasztalhatók a közlekedésben. Az Index gyűjtése szerint ezeket a járatokat érinti az árvíz-helyzet.

  • A H5-ös HÉV nem közlekedik a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. A vonatokra a Margit híd melletti ideiglenes felszíni végállomáson lehet felszállni.
  • Nem jár a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Március 15. tér között, valamint a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.
  • A 26-os autóbusz nem közlekedik.
  • A 34-es autóbusz, illetve a 934-es éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti az Emőd utcától a Királyok útján és a Pünkösdfürdő utcában lévő megállókat.
  • A 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margit-sziget/Margit híd megállóban. A 15-ös autóbusz terelve közlekedik, a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót nem érinti, de megáll a 16-os autóbusz Széchenyi István tér megállójában mindkét irányban, valamint az Apáczai Csere János utcában a Wekerle Sándor utcánál.
  • Lezárták a Budai és a Pesti alsó rakpartot, illetve a Margitszigetet is, gyalogosan csak az Árpád híd felől közelíthető meg. A III., Királyok útját szintén lezárásra kell készülni az Emőd utca és a Pünkösdfürdő utca között. A rakpartok lezárása miatt jelentős torlódásra kell készülni, ezért a közösségi közlekedés igénybevételét ajánljuk.

Ezeken felül ma reggel Karácsony Gergely úgy nyilatkozott, a  BKV megkezdi a homokzsákok felhalmozását a Batthyány téri metróállomásnál, de még így is lehet olyan helyzet, amikor a metrónak ezt az állomást ki kell majd hagynia.