Az Avon Products, Inc adósságrendezési eljárást jelentett be, a szépségápolási márka így próbálja adósságát és jogi kötelezettségeit rendezni, miután beperelték azért, mert talkum-alapú termékei rákkeltő anyagokkal voltak szennyezettek – írja a FOX. Az Avon Egyesült Államokon kívüli tevékenységei nem tartoznak a jogi eljárás hatálya alá, és az eljárás ideje alatt a szokásos módon működnek tovább.

A holding nem értékesít Avon-termékeket az Egyesült Államokban, amióta 2016-ban eladta észak-amerikai üzletágát, de továbbra is az Avon márka Egyesült Államokon kívüli operatív egységeinek holdingja marad.

Kristof Neirynck, az Avon vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat az üzleti stratégiájának nemzetközi előmozdítására összpontosít, beleértve a közvetlen értékesítési modelljének modernizálását és a márka újjáélesztését, hogy felgyorsítja a növekedést.

Megszólalt az AVON

Az USA leányvállalat nem egyenlő az AVON-nal, csak egy a több száz leányvállalat közül. Ez az eljárás semmilyen hatással nincs az USA-n kívüli piacokra, nincs szó arról, hogy a márka kivonulna Magyarországról - írják a szerkesztőségünkhöz eljutatott sajtóközleményükben.

Hangsúlyozzák, hogy a felhalmozott tartozások jelentős része jóval korábbi, Egyesült Államokban zajló talkum perekre vezethető vissza. Az AVON ezzel kapcsolatban szeretné felhívni a figyelmet, hogy napjainkban a termékeikben kizárólag kozmetikai minőségű talkumot használnak, amely a legmagasabb minőségi és tisztasági szintet képviseli és amely bizonyítottan nem tartalmaz azbesztet. Az Egyesült Államokban az AVON termékeiben található talkum miatti perek a 2016 előtt értékesített termékekre vonatkoznak, főként a több mint 40 évvel ezelőtt forgalmazott testpúderre.

A brazil székhelyű Natura & Co. cég, amely 2020-ban vásárolta fel az Avont, megállapodást kötött az Avon nem amerikai tevékenységében lévő részvénytulajdonrészek 125 millió dollárért történő megvásárlásáról, amely bíróság által felügyelt árverési eljárás tárgyát képezi. A Natura emellett legfeljebb 43 millió dolláros finanszírozási kötelezettséget vállalt, amely – bírósági jóváhagyástól függően – likviditást biztosítana az Avon Products számára az értékesítési folyamat során felmerülő kötelezettségeinek fedezésére.