Sonline-nak volt turista, aki elmondta, Szegedről érkeztek, megkóstolták Pálfi Attila balatonmáriafürdői fagylalját, fürödtek egyet, aztán este mentek is haza. Pécsről, Kaposvárról kimondottan jellemző, hogy egy-egy napra ugranak csak el a Balatonra – erősítette meg a portálnak Pálfi Attila.

Tele a hűtőtáska.

Az egyik parti büfében dolgozók szerint a magyar vendégek keveset költenek strandolás közben. Inkább a németek, csehek, lengyelek és szlovákok fogyasztanak, de ők tovább is maradnak – mondta Kovács Rajmund pultos. Míg a külföldiek legalább 4–5 napra érkeznek és ezalatt bátrabban költenek, az egynapos turisták főleg a környékről érkeznek és jobban megnézik, hogy mire költenek. 

Lehet látni, hogy kik azok, akik csak reggeltől estig maradnak, mert hűtőtáskával érkeznek.

A hűtőtáskás, egynapos turizmust fellendítette a 67-es gyorsforgalmi út szélesítése is, főleg a Kaposvár és Pécs irányából érkezőknek.

Rohamosan fogy a víz a Balatonból, kibírja még a szezon végéig?

Naponta egy centivel csökken a legnagyobb tavunk vízszintje, de még így is az ideális tartományon belül van. Tartósan csapadékos idő még a láthatáron sincs, de a szakemberek azt mondják, nem lesz baj. Erről itt írtunk bővebben >>>

Egyébként augusztus 20-án is érdemes egy napra tervezni, mert akár körpanorámában is láthatjuk a tűzijátékokat a Balatonnál. Mutatjuk, hol lehet nézni a földi vagy légi fényjátékokat a tóparton.