A gimnázium igazgatója arról tájékoztatta a szülőket, hogy a tűzoltóság átvizsgálta a leesett stukkó mellett lévő stukkókat is: egy szobrot kiemeltek a falból, a Trefort utcai járdát pedig a gimnázium főbejárata és teherkapuja közötti részen lezárták – írta meg a divany.hu.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy a lezárás csak akkor szüntethető meg, ha az érintett szakaszt az ELTE gimnáziuma bevizsgáltatja, és az esetlegesen meglazult elemeket eltávolíttatja.

Az igazgató ígérete szerint a vizsgálatot azonnal elvégzik, amint Gazdasági Hivataltól az engedélyt megkapják.

Az igazgató arra kérte a diákokat és az arra közlekedő járókelőket, hogy az utca érintett szakaszán a túloldali járdát használják.

2022. június 27-én délelőtt leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utcai ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, több parkoló jármű összetört. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tóth Nikolett szenvedte el a legnagyobb sérülést a tetőomlásban, a törmelék maga alá temette. A 27 esztendős táncművész sokáig élet-halál között lebegett, jelenleg pedig kerekesszékben él – orvosai szerint minimális az esélye annak, hogy újra járhat, de Tóth Nikolett bízik a felépülésben.

A Terézvárosban történt házomlás ügyében két gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.