Az ATV híradójának egy ott dolgozó egyedülálló édesanya, aki a helyi óvodában dolgozik elmondta, augusztus végén hitelt vett fel, hogy három gyermekének tanszereket, ruhát cipőt vehessen a tanévkezdésre. Hozzátette, hiába mutatja a kormány statisztikája, hogy az embereknek átlagosan 25 milliós megtakarításuk van, neki nincs. Mint mondta, folyószámlájának hitelkeretét használja, de annak is a végére fog jutni, mert ketyeg rajta a kamat.

A polgármester a Fideszt hibáztatja, a kormánypárt szerint viszont a polgármester magához ragadta a hatalmat, és emiatt alakult ki ez a bonyolult helyzet a költségvetés körül.

A minisztérium ígérete szerint szeptember 26-án megkapja a város az elmaradt pénzt – mondta Hegedüs Péter leköszönő polgármester. Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a regnáló polgármester egyedül azt akarta elérni, hogy ő dönthessen egy személyben, ő határozhasson meg olyan fontos dolgokat, például közbeszerzéseket, amelyeket a képviselőtestülettel közösen kellett volna eldönteni.

A helyeik pénzt gyűjtenek a nélkülöző alkalmazottaknak.

Hétfőn a bruttó átlagkereset számait publikálta a KSH, amely 2024 júniusában 642 ezer forint volt, 13,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A rendszeres bruttó átlagkereset 598 200 forintra becsülik, ami az előző év azonos időszakához képest 13,9 százalékkal több. A vállalkozásoknál 595 ezer, a költségvetésben 597 800, míg a nonprofit szektorban 631 300 forintot tett ki a rendszeres bruttó átlagkereset.

A bruttó mediánkereset 518 800, a kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke pedig 359 200 forintot ért el,

15,3 és 15,1 százalékkal felülmúlva az előző év azonos időszakit.