A Le az aszfalttal! program jegyében most a Simmering városrészben található népszerű Enkplatz alakul át a kerület zöld és hűtött főterévé. 

A tér egyfajta zöld oázissá válik, összesen 1000 négyzetméter cserjeágyással és 1160 négyzetméter természetes réttel. Ezenkívül 760 négyzetméter korábban hozzáférhetetlen gyepterületet is megnyitnak a látogatók előtt.

A parkosítás mellett mintegy 70 új pad és ülőhely szolgálja majd a kényelmet, illetve az új, világosabb burkolat biztosítja, hogy a tér kevésbe melegedjen fel a nyári hónapokban. A tervezők 6 párakapuval és 18 padlós vízsugárral ellátott vízjátékkal, ivókutakkal gondolnak a látogatókra az egyre forróbb nyári időszakban. 

A tervezés során a bécsi városvezetők olyan fontos szempontokat is figyelembe vettek, mint a meglévő fák megőrzése, a mélygarázs és a parkoló megközelítése, vagy a metróvonal könnyű elérése a parkból. További kitétel, és közösséget megóvó intézkedés, hogy a téren elegendő helyet kell biztosítani a piacok és rendezvények számára is.

Szerencsére itthon is akadnak már hasonló jó példák, gondoljunk csak a budapesti Blaha Lujza térre, amely 55 év után ligetes-fás találkozóhelyként született újjá.