A Boeing az elemzők által vártnál nagyobb veszteségről és gyengébb bevételről számolt be a második negyedévben.

A CNBC beszámolója szerint a cég bevétele 16,87 milliárd dollár volt az elemzők által várt 17,23 milliárd dolláros érték helyett.

A Boeing a második negyedévben 1,44 milliárd dolláros működési veszteségről számolt be szemben az egy évvel korábbi 149 millió dolláros veszteséggel.

A kihívásokkal teli negyedév ellenére jelentős előrelépést értünk el minőségirányítási rendszerünk megerősítése és cégünk jövőbeli pozicionálása terén

– mondta Dave Calhoun, a vállalat vezérigazgatója a jelentés közzétételét követően.

Calhount ezt követően menesztette a Boeing, helyét Robert „Kelly” Ortberg veszi át, aki több mint három évtizede dolgozik a repülőgépiparban.

Calhoun távozását már márciusban bejelentették, akkor azonban még azt közölték, hogy az év végéig nevezik meg az utódját.

A Boeing számos komoly problémával néz szembe, miután az év elején egy csaknem teljesen új 737 Max-ból kitört dugóajtó a szabályozó hatóságok fokozott ellenőrzését vonta maga után, ez pedig jelentősen lelassította az új repülőgépek leszállítását a megrendelőknek.

Boeing: megduplázódhat a világ légiflottája

Kiadta a következő húsz évre szóló előrejelzését az amerikai repülőgépgyártó. Az európai Airbushoz hasonlóan a kereslet megkétszereződésére számítanak.