10 hektárnyi egybefüggő szőlő került kivágásra a Káli-medencében, amiért az érintett vadásztársaságot okolja Pálffy Gyula. A borász írja a közösségi oldalán, hogy olyan mértékű volt a vadkár az utóbbi években, hogy fel kellett adniuk a harcot – írta meg a hirbalaton.hu

Évszázadok óta, egészen tavalyig szőlő termett a Mezőmálon, amit a Káli-medence legjobb dűlőjének nevez a borász. Felsorolja, hogy még 2024-es évjáratból készült innen, Káli Olaszrizling, Mál Olaszrizling, Héja Tramini narancsbor, Pinot Noir pezsgő alapbor, de hozzáteszi, hogy többet nem fog készülni.

A kommentekből kiderül, több szőlőtermelőt érint a probléma.

Pálffy Gyula a Káli-medencei borászok egyik legstabilabb tagja, a Gasztrófalu Köveskál egyik fő oszlopa, a Balatoni kör alapító tagja, a Köveskáli Furmint-napok létrehozó ötletgazdája.

Kapkodnak a magyar borért, de a Z generáció lelkét is el kell érni

A bor elsősorban kultúrát és nem alkoholt jelent, a magyar bor túlélésének záloga a kulturált borfogyasztás népszerűsítése. A fogyasztók részéről van igény arra, hogy többet tudjanak a borrégiókról, a borkészítésről, illetve a bor tulajdonságairól.