Budapesten 40 ezer forint/főtől indul a céges karácsonyi rendezvény szervezése, a 50 fő alatti rendezvények átlagosan 1,5 millió forintból hozhatók ki, amíg egy 60-80 fős évzáró party átlagosan 2,5-3 millió forintba kerül egy vállalatnak. 

Budapesten átlagosan 50 000 forint/fős költséggel számolhat egy cég a karácsonyi buli szervezésekor, míg vidéken áltagosan 35-40 000 forint a tarifa.

„Egy nagyobb szabású, exkluzív helyszínre szervezett céges rendezvény, ahol népszerű DJ gondoskodik a jó hangulatról, és sztárfellépő is színesíti a programot, ott egy 600 fős rendezvény költsége  eléri a 60 millió forintot is” – emelte ki Tatár György, a HotelPremio Group vezetője.

Extra költség, ha „túl jól” sikerül a party

A felmérés alapján előfordul, hogy a karácsonyi céges party „túl jól” sikerül és a korlátlan italfogyasztás következményeként balesetek is történnek. 

Közel 20 éves céges rendezvényszervezői tapasztalatunk alapján elmondható, hogy az év végi bulik mindig a „legvadabbak”. Minden évben van 1-2 céges karácsonyi party, amin mentőt kell hívni valakihez és a rendezvények 10 százalékánál adódik valamilyen extra költség a helyszín felé rongálás, vagy károkozás eredményeként. Nem nagyon szoktunk már meglepődni, de volt olyan eseményünk is, ahol kétszer jött a mentő, mind kétszer ugyanazért az emberért, aki a két esemény között visszatért folytatni az ünneplést

– tette hozzá a Cegeshelyszinek.hu tulajdonosa. Ilyenkor az extra takarítás, rongálás, festés vagy akár az újrabútorozás költsége is elég gyakran megjelenik az évzáró party számláján.

November közepén indul már indul a karácsonyi party szezon

A cégek 15 százaléka már novemberben megtartja a karácsonyi bulit, akad olyan vállalat is, aki már november 15-én „lezárja az évet”, hogy utána a munkatársaknak ne kelljen már munkaidőn kívüli programon részt venniük.

A Cegeshelyszinek.hu-hoz beérkező, több mint 400 karácsonyi rendezvény-lekérés alapján a céges karácsonyi bulik több, mint felét december 12. és 15. között rendezik meg, így erre az időszakra már most nagyon nehéz jó ár-érték arányú rendezvényhelyszínt találni. A legkurrensebb időpontok a decemberi csütörtöki és pénteki napok. 

Van aki már márciusban a karácsonyra készül

Korábban indult a karácsonyi céges események tervezése az idén, az elmúlt években az augusztus 20-i hétvégét követő első hétfői munkanapon dördült el a startpisztoly, most azonban hetekkel hamarabb. 

Idén már augusztus első hetében megszaporodtak a céges évzáró eseményekre vonatkozó lekérések. A szervezést legkorábban elkezdő ügyfelünk még ennél is előbb, már márciusban lefoglalta a vállalati karácsonyi buli helyszínét

– emelte ki Tatár György.

A 200 főnél nagyobb cégek bajban lehetnek, ha még nem foglalták le a karácsonyi buli helyszínét, mivel szeptember közepére a nagy létszám befogadására alkalmas, legjobb rendezvényhelyszínek a legnépszerűbb decemberi időpontokra szinte már mind elkeltek. 50-150 fős rendezvény esetén viszont még szeptember végi foglalással is ki lehet fogni jó ár-érték arányú helyszíneket. 

Az események helyszínéül legszívesebben ötcsillagos szállodát vagy rendezvényhajót választanak, de egyre népszerűbbek az egyedi, különleges helyszínek is.

A cégek 10 százaléka „csak” vacsorával készül karácsony alkalmából a dolgozóinak, de tízből kilenc cég emellé a partihangulatról is gondoskodik. Legalább egy DJ-t és táncparkett kialakítását is kérik a rendezvényen, hogy a kollégáknak legyen lehetőségük önfeledten bulizni.

Csak csínján a céges bulikázással, jól meg kell fontolni

Javasolt a csapatépítő programok előtt felelősségvállalási nyilatkozatot aláíratni a résztvevő munkavállalókkal, mielőtt még a bulin történtek után a főnöknek kellene elvinnie a balhét. Itt olvashatja a részleteket >>>