A cég szerdán arról jelentett, hogy a negyedéves bevétele 0,8 százalékkal, 11,85 milliárd dollárra csökkent, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 11,61 milliárd dollárt. 

A negyedéves adózott eredmény 2,85 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 3,09 milliárd dollárral. Az egy részvényre jutó eredmény 71 centről 66 centre süllyedt. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 77 cent lett, felülmúlta elemzők 75 cent konszenzusos előrejelzését. 

A Coca-Cola bevétele Észak-Amerikában 12 százalékkal nőtt, Latin-Amerikában 4 százalékkal, az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) 7 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 4 százalékkal csökkent.  

A szénsavas üdítőitalok értékesítése gyakorlatilag nem változott a negyedévben, miközben a gyümölcslevek, tejes italok és növényi alapú italok értékesítése 3 százalékkal, a víz, sportital, kávé és tea eladása 4 százalékkal csökkent.

Jövőre öt németországi telephelyét tervezi bezárni a Coca-Cola, a jelentős átszervezésben főként logisztikai központok érintettek Neumünsterben, Berlinben, Bielefeldben és Memmingenben, de a Kölnben működő gyártóüzemre is lakat kerül.

A dpa német sajtóügynökség keddi jelentése szerint a bezárások következtében összesen 505 munkahely szűnik meg Európa vezető gazdaságában, amelyből 207-et máshová helyeznek át, míg 78 új állás is létrejöhet. Erről itt írtunk >>>
De itt arról is olvashat, hogy döbbenetes hibát vétett a népszerű italgyártó, visszahívást kellett elrendelni, mert a Coca Cola egyik népszerű cukormentes italáról az derült ki, hogy több mint 13 ezer darab üdítőben volt megtalálható jelentős mennyiségű cukor.