Az EuroNCAP töréstesztjén az új Dacia Duster – a Suzuki Swifttel egyetemben – az ötből csupán három-három csillagot szerzett. A felnőtt védelemre 70, a gyerekre 84 százalékot kapott, viszont a biztonsági elektronikákra mindössze 57-et.

A Totalcar cikke szerint mindez nem jelenti azt, hogy az autók ne lennének biztonságosak például egy baleset során, azonban a kor elvárásait ezen a téren nem teljesítik maradéktalanul.

A Daciának emellett az is fejfájást okoz, hogy Románia egyik legfontosabb és legforgalmasabb közútja, a DN 7-es egyik szakasza augusztus 8-áig lesz lezárva a Nagyszeben és Pitești közti autópálya építéséhez szükséges erdőirtás miatt.

„Most tudtuk meg, mint mindenki más” – mondta a maszol.ro beszámolója szerint Mihai Bordeanu, a vállalat vezérigazgatója.

A cégvezető becslése szerint az útlezárás heti 50 ezer euró (nagyjából 20 millió forint) veszteséget okoz a cégnek és mintegy kétórás késést jelent a termelésben. Havonta ugyanis 600 kamionnyi alapanyag és alkatrész érkezik az Olt-völgyén keresztül a Mioveniben található gyárba.

Az útlezárás ráadásul a legyártott autók elszállításában is gondot okoz.

Megújult a Dacia Duster, de az árcédulája is új

A Renault román márkája, a Dacia november végén leplezte le a Duster harmadik generációját, de most az ára is kiderült.