A kaliforniai hatóságok közlése szerint az esemény biztosítására kirendelt járőrök

egy fekete városi terepjáró sofőrjénél találtak töltött lőfegyvereket, valamint egy nagy kapacitású tárat,

amikor ellenőrzésre megállították Coachella Valley településen.

A 49 éves, Las Vegas-i illetőségű Vem Millert előállították, majd illegális fegyver-, és lőszerbirtoklásért letartóztatták, egy helyi börtönben őrzik.

Riverside megye rendőrhatóságának közleménye szerint az incidens nem volt befolyással Donald Trump és a választási gyűlés közönségének biztonságára.

A New York Post az incidens részleteiről is beszámolt. Eszerint a helyi rendőrök az utolsó pillanatban tartóztatták fel a lőfegyverekkel és hamisított belépővel felszerelkezett férfit, aki éppen igyekezett bejutni a nagygyűlésre. 

A Riverside megyei seriff, Chad Bianco tájékoztatása szerint a kirendelt rendőrök nagyjából egy kilométerre a bejárattól tartóztatták fel a SUV-ot,

A sofőr egy VIP és egy sajtóbelépőt mutatott fel, a rendőrök viszont gyanúsnak ítélték meg ezeket, úgyhogy átkutatták a férfi autóját. Így kiderült, hogy egy sörétes puska, egy megtöltött pisztoly és egy nagy kapacitású tár is volt nála, engedély viszont nem.

A férfinél több útlevél és jogosítvány is volt, amelyek különböző névre szóltak. Az autó pedig nem szerepelt a hivatalos nyilvántartásban.

„Valószínűleg megakadályoztunk egy újabb merényletkísérletet”

- mutatott rá a seriff.