Óriásit ment a karácsonyi időszakban a dubai csoki, Jakabfi Dávid nagykanizsai cukrászműhelyében az elmúlt hónapokban közel másfél tonna csokoládét használtak fel, a pisztácia fogyasztása pedig fél tonnát tett ki.

A berobbanó dubai trend pedig őrületesen felpörgette a csokoládépiacot, de nem csak itthon, hanem szerte a világon.

A Veol cikke szerint Jakabfi azonban nem áll le a kísérletezgetéssel,

a cukrászmester bemutatta ugyanis a túrós csuszás fehércsokoládét.

A szakember további fejlesztésekhez a közönség véleményét kérte, hogy pörccel vagy anélkül lenne-e népszerűbb. 

@jakabfidavid Válasz @drcsicsorjanos részére #hungary #hungarytiktok #turoscsusza #magyartiktok #magyar #foryour #foruyou #nagykanizsa #jakabkúti #utca #5 ♬ Hungarian Dance No.5(1386463) - INST FREAK

Jakabfi elárulta, munkájában hangsúlyos szerpetneknak a magyar ízek, így született például a Rigó Jancsis macaron, a zserbós vagy a túrógombócos táblás csokoládék. 

A túrós csuszás csokoládéval kapcsolatban Jakabfi elmondta, hogy kezdetben csak tréfának indult, de a kreatív édességek iránti érdeklődés miatt akár még piacra is kerülhet.