Az 51 éves, új-zélandi állampolgárságú James Cutfield ellen emberölés és vétkes hajótörés vádjával folyik a nyomozás

A Termini Imerese-i ügyészség.kedden harmadszor hallgatta ki a Bayesian kapitányát, aki élt a hallgatás jogával és nem válaszolt a kérdésekre 

- számolt be a fejleményekről az Independent. 

A lap tájékoztatása szerint Giovanni Rizzuti, a kapitány ügyvédje újságíróknak azt mondta, az elsüllyedt Bayesian kapitánya két alapvető okból döntött így.

Először is, nagyon kimerült. Másodszor, csak hétfőn neveztek ki minket, és egy alapos és korrekt védekezéshez olyan adathalmazt kell beszereznünk, amely jelenleg nem áll rendelkezésünkre.

Az, hogy a kapitány ellen vizsgálatot indítottak, nem jelenti a bűnösségét, és azt, hogy szükségszerűen hivatalos vádemelés következik ellene.

Ambrogio Cartosio legfőbb ügyész azt mondta, hogy csapata a felelősség minden lehetséges elemét mérlegeli, beleértve a kapitányt, a legénységet, a felügyeletért felelős személyeket és a jacht gyártóját.

Az augusztus 19-én Szicília partjainak közelében történt tragédia során a brit lobogó alatt közlekedő luxusjacht  tulajdonosa, Mike Lynch, lánya, Hannah Lynch, a Morgan Stanley elnöke, Jonathan Bloomer, felesége, Judith Bloomer, a Clifford Chance ügyvédje, Christopher Morvillo és felesége, Neda Morvillo vesztette életét.