Folytatódik az éjszakai vonatboom, 2025-ben egy új, egész Európán áthaladó éjszakai járat indul. A szezonális  European Sleeper járat a téli időszakban közlekedik majd - számolt be az Euronews.

Az új éjszakai vonattal a European Sleeper kimondottan a téli sportutazások, a városi utazási lehetőségek és a megfelelő vonatjáratok hiánya iránti nagy keresletre válaszolt.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az útvonalat úgy választották ki, hogy azzal a téli sportünnepek, a városlátogatások és a jövő év február 22. és március 4. között megrendezésre kerülő velencei karnevál egyaránt elérhető legyen. 

A szezonális útvonal Brüsszelben kezdődik és Velencében ér véget, ami új célállomás a belga-holland társaság számára.

Az éjszakai utazás Belgiumon, Hollandián, Németországon és Ausztrián keresztül vezet, majd Olaszországban ér véget. Útközben megáll a vonat Antwerpenben, Rotterdamban, Utrechtben, Kölnben, Münchenben, Innsbruckban és Veronában. 

„Az utasok Belgiumban és Hollandiában felszállhatnak, pihenhetnek, miközben a vonat Németországon és Ausztrián keresztül, valamint az Alpokon át szállítja őket, és az út másnap Verona és Velence történelmi városaiban ér véget” - mondta Chris Engelsman, a European Sleeper társalapítója.

Az első vonat 2025. február 5-én indul Brüsszelből. A járat február és március folyamán  heti két alkalommal közlekedik, és az út körülbelül 15 órát vesz igénybe. 

Az indulási és érkezési időpontokat még véglegesítik a hatóságokkal, és a menetrendet hamarosan közzéteszik, miként a jegyárakkal kapcsolatos információkat is.

Azt viszont már tudni, hogy a helyfoglalás hivatalosan szeptember 1-jén nyílik meg.