A különleges fejlesztésre utaló jelekről az Android Authority írt, és szerintük ez bizonyíték arra, hogy a felhasználók egy „Frissítés a Playből” elnevezésű, új opciót láthatnak hamarosan a Play Áruházban, amelynek segítségével frissíthetnek olyan alkalmazásokat, melyeket eredetileg nem a Google-hoz tartozó alkalmazásboltból szereztek be.

Miután az elmúlt években elképesztően megnőtt az online feltöltött hamis pornográf videók és képek száma, a Google szerdán már bejelentette egy másik új intézkedést is. Ez az áldozatok megsegítésére és a deepfake első számú keresési találatokból való eltávolítására.

A keresőmotor vállalta azt is, hogy lépéseket tesz azon weboldalak lejjebb sorolására, amelyek gyakran tartalmaznak beleegyezés nélküli, szexuális tartalmú hamis videókat – más néven deepfake-eket –, ami azt jelenti, hogy a keresési eredményekben lejjebb jelenhetnek meg. A deepfake a megtévesztő hamisított médiára utal, amelyet egyre gyakrabban mesterséges intelligencia eszközökkel hoznak létre. Itt vannak a részletek >>>

Az Európai Unió korábban arra kötelezte a telefongyártókat, tegyék lehetővé, hogy a felhasználók szabadon telepíthessenek appokat a telefonjaikra. Ez a lehetőség az androidos készülékek esetében eddig is megvolt, csak Apple-nél hiányzott.

Nem fogja elhinni mi hajtja az Apple növekedését

Az elmúlt három hónapban közel 30 százalékkal emelkedett a telefongyártó részvényeinek az értéke, bár a július rekordhoz képest már több mint 7 százalékot estek. Erről itt olvashat többet >>>