Hivatalosan ezen a héten kezdi meg munkáját a Felix Multibank, amely az alapvető élelmiszerektől kezdve a babatermékeken át a tisztálkodási szerekig számos, a mindennapi életben elengedhetetlen termékekkel segíti a rászorulókat – számolt be a The Guardian.

A szervezet, amelyet Gordon Brown volt miniszterelnök és Sadiq Khan, London polgármestere is támogat, immár a hatodik a brit multibankok egyre növekvő hálózatában.

A most induló nyugat-londoni új rendszer az élelmiszeriparból szerzi be a felesleget, amely egyébként kárba veszne, így viszont több ezer család számára jelenthet segítséget. 

A cégek  által felajánlott felesleges készleteket és adományokat a tanároknak és a szociális munkásoknak juttatják el, akik közvetlen kapcsolatban állnak az anyagi nehézségekkel küzdő családokkal. 

Egy felmérés szerint a londoni tanárok több mint kétharmada  aggódik amiatt, hogy az osztályában legalább egy gyermek éhezni fog a nyári szünetben, mert a szülei vagy a gondviselői nem nem tudják finanszírozni, megoldani az étkeztetését.

A multibank-modell ugyanakkor a támogatói szerint az eladatlan készletek újraelosztásával és a vállalati világ adományaival a helyi szegénység elleni küzdelem hatékony kiegészítője lehet.

A multibankok hihetetlen munkát végeznek jótékonysági és közösségi szervezetekkel karöltve, hogy eljuttassák az ellátást azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Büszke vagyok arra, hogy támogathatom a Felix Projectet, hogy ezt a multibankot Londonba hozzuk, miközben egy igazságosabb Londont építünk mindenki számára

– fogalmazott Sadiq Khan.