Esővel, széllel és lehűléssel kezdődik a jövő hét, majd szerdán már ismét sok napsütés várható. A hét második felében kiadós esőre kell számítani, sokfelé lesz erős a szél és a legmelegebb órákban is mindössze 20 Celsius-fok körül alakul a hőmérsékletderül ki  a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult időre kell számítani. A csapadékzóna kelet felé vonul, többfelé eső, zápor várható, a Dunántúl nyugati, délnyugati részein zivatar is lehet. A szél több helyen megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 29 fok között várható, de a tartósan felhős, csapadékos nyugati, északnyugati tájakon 20 fok alatti, a kevésbé felhős északkeleti tájakon 30 fok feletti értékekre lehet számítani.

Kedden a Dunántúlon napos idő várható gomolyfelhőkkel, míg a Dunától keletre sokáig borult maradhat az ég, arrafelé még tartósan eshet. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, időnként erős széllökések kísérik. Hajnalban 11-19 fok várható, délutánra a legtöbb helyen 21 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten akár 20 fok alatt is maradhat a csúcsérték.

Szerdán azonban már sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, keleten és a nyugati határnál néhány futó zápor azért még kialakulhat. Hajnalban általában 12-17 fok valószínű, de a hidegre hajlamos vidékeken 10 fok alá hűlhet le a levegő. Délután 23-29 fok valószínű.

Jövő hétvégére ismét kiadósabb csapadék ígérkezik, kicsit hűvösebb, de azért még 20 fok körüli nappali hőmérséklettel.