Pénzcentrum a dokumentum alapján azt írja, a POKAL nevű poharak kapcsán (27 cl., 35 cl. és 65 cl. méret) jelzett a hollandiai hatóság problémát. A termék szerintük

nem biztos, hogy megfelelően ellenáll a hőhatásnak, ha megkarcolják, például egymásra helyezéssel, vagy mosogatógépben történő tisztítással vagy akár súrolószivaccsal. 

A fogyasztóvédelmi hatóságok elrendelték, hogy a terméken jelezni kell a kockázatokat és figyelmeztetni kell erre a vásárlókat.

Az IKEA nem ért egyet a hatóságokkal, további információkat oszt meg a vásárlókkal.

A cég jelezte, mindig tisztelettel fogadják a hatóságok építő jellegű visszajelzéseit, amelyek segítenek abban, hogy jobb termékeket kínálhassanak a vásárlóknak, de ebben a konkrét esetben nem értenek egyet a termék biztonsági értékelésével kapcsolatban.

A vásárlók bízhatnak abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy termékeiket biztonságosan használhassák.

Hozzáteszik, mindent alaposan tesztelnek, és minden olyan piacon, ahol az IKEA jelen van, megfelelnek a vonatkozó törvényeknek és szabványoknak. Ez alól a POKAL ivópoharak sem képeznek kivételt – tették hozzá.

Az IKEA három magyarországi áruházában több mint 8,1 millióan vásároltak 2023-ban, a forgalom 11 százalékkal nőtt az ekőző évhez képest, összegezték az elmúlt pénzügyi év adatait még januárban. Azóta az IKEA igencsak belehúzott, 2025-ig jelentős beruházást valósítanak meg Soroksáron, és egy mesterséges intelligencia alapú applikációval bővítette portfólióját, csak kapkodjuk a fejünket, hogy mit is jelentettek be már az év elején >>>