„A napunk kedvenc része a reggel.“ Kávét főz magának és az Amazon alapítójának, aki tavaly májusban jegyezte el. A pár úgy élvezi igazán a reggeli varázslatos pillanatot, amikor csak ők ketten beszélgetnek – mondta Lauren Sánchez a People-nek adott interjúban.

Az egyik szabály ilyenkor az, hogy nem nyúlnak a telefonjaikhoz. Sáncheznek három gyereke van, Jeff Bezosnak pedig négy az előző házasságából. A radikális reggeli telefontilalmat a milliárdos biztos kézzel hozta meg. Így a  reggelek csak róluk szólnak, amíg csak lehetséges – írja a Business Insider.

Egy 2018-as, a Washingtoni Gazdasági Klubban tartott beszédében Bezos elmondta, hogy a reggeleit újságolvasással, kávézással és a gyerekeivel való reggelizéssel tölti. Ezt „pötyögős időnek” nevezte, és hozzátette, hogy ez a rutin energiát ad neki, és javítja a döntéshozatali képességét. Bezos ebben a napszakban lassabban mozog. „Nem vagyok olyan produktív, mint ahogyan azt gondolják.”

A cégvezetők reggeli rutinjai nagyon eltérőek

Míg Jeff Bezos távol tartja magát a telefonjától, Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója ennek éppen az ellenkezőjét teszi. „Az első dolog, amit megteszek, hogy ránézek a telefonomra. A Facebookra nézek, hogy lássam, mi történik a világban.”

Elég szomorú a helyzet, hogy őszinte legyek


– mondta erről a szokásáról Zuckerberg, akinek a reggeli rutinjához tartozik még brazil dzsiu-dzsicu és MMA edzés.

Van, aki a kakassal ébred, de Musk biztosan nem

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója már napfelkelte előtt ébren van, majd az első órát azzal tölti, hogy e-mailekre válaszol. A Snap vezérigazgatója is hasonlóan kezdi a napot, Evan Spiegel is hajnali 4.45-kor ébred.

„Nagyon korán kelek, mert ez az egyetlen időpont, ami számomra az énidő, amikor az emberek még nem igazán ébredtek fel. Reggel 5 és 7 óra között van pár órám arra, hogy azt csináljak, amit akarok” – mondta egy 2018-as interjúban.

Ám nem minden vezérigazgató kel hajnalban. Elon Musk, a Space X és a Tesla vezérigazgatója tavaly februárban a The Wall Street Journalnak elárulta, hogy késő éjszakáig dolgozik, és jellemzően reggel 9 körül kel.