Jennifer Lopez kedden nyújtotta be a válókeresetet a Los Angeles megyei felsőbíróságon, számolt be a BBC. Mindezt Jennifer Lopez éppen a második házassági évfordulójuk napján lépte meg.

Sajtóértesülések szerint az egykori sztárpár nem kötött házassági szerződést a két évvel ezelőtti esküvőjük előtt. Bár Jennifer Lopez válási beadványában nem részletezte, hogy volt-e bármilyen pénzügyi megállapodásuk, úgy tudni, hogy ilyen dokumentum nem létezik. Ez esetben pedig a házasság ideje alatt szerzett jövedelem közös vagyonnak minősül.

Mindenesetre most

a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra benyújtott dokumentum szerint mind az 55 éves Jennifer Lopeznek, mind az 52 éves Ben Afflecknek meg kell osztania a pénzügyeikre vonatkozó információkat, beleértve a jelenlegi bevételeiket, kiadásaikat, ingatlanjaikat és adósságaikat is.

A pénzügyeikben bekövetkező változásokat továbbá folyamatosan nyilvánosságra kell hozniuk, amíg nem születik végleges megállapodás az ügyükben felmerülő összes pénzügyi kérdésről.

Mindkét félnek 60 napja van arra, hogy benyújtsa a pénzügyi beszámolóját. Ha bármelyikük elmulasztja a pénzügyi információk bejelentését vagy frissítését, az bírósági szankciót vonhat maga után.

Úgy tudni, Jennifer Lopez és Ben Affleck eközben 65 millió dollárért (50 millió fontért) már árverésre bocsátotta a közös Beverly Hills-i házát. Korábbi hírek szerint a 12 hálószobás, 24 fürdőszobás álomvillát 68 millió dollárért árulják. A lényeg az, hogy csak e tételben is hatalmas összegek forognak kockán.

Ben Affleck vagyonát 150 millió dollárosra, Lopezét pedig 400 millió dollárra becsülik.

A bulvársajtó által Bennifernek becézett pár 2022-ben kötötte össze hivatalosan az életét. Románcuk még a 2003-as Gigli című bűnügyi kalandfilm forgatásán kezdődött és eredetileg még abban az évben össze akartak házasodni, de 2004 elején lefújták az esküvőt. Majdnem két évtizeddel később újraélesztették kapcsolatukat.