Idén országosan bevezették a kötelező visszaváltási rendszert, a betétdíjas termékek körébe a belföldön forgalomba hozott 0,1-3 literes űrtartalmú italcsomagolások – műanyag és üvegpalackok, fém italos dobozok – tartoznak.

Mostantól a Kifli is elszállítja ezeket.

Az online bolt honlapján megjelent tájékoztatásban úgy fogalmaznak: „Bár a törvény nem írja elő az online kereskedelem részére a kötelező visszaváltást, a Kiflinél erre van lehetőség, mivel kötelességünknek érezzük, hogy a visszaváltásában segítsünk, és ezekkel a palackokkal vagy dobozokkal ne kelljen elmenned az automatákhoz. A visszaváltási szándékodat elég, ha az ajtóban jelzed a futárnak, nem kell előre szólnod róla.”

Néhány feltételnek azért eleget kell tenni.

  • Kötelező visszaváltási díjas terméket (nem összepréselve) az erre rendszeresített, ragasztószalaggal lezárható zsákban lehet visszaküldeni, amit a futárok kezelnek.
  • Szállítási címenként 1 zsák visszaszállítását tudják vállalni, maximum 10 darab műanyag vagy fém dobozzal.
  • A zsákba kérik, hogy csak annyi palackot tegyenek, amennyi sérülés, horpadás és összenyomás nélkül belefér (max 10 db).  Végül cseppmentesen be kell kötni a zacskót.
  • A zacskóba csak ép vonalkóddal és MOHU logóval ellátott, sérülésmentes, nem összenyomott palackokat, dobozokat lehet tenni. 
  • A visszaküldést követően a futár kreditben jóváírja a visszaküldött palackok és dobozok ellenértékét amelyet a következő vásárlásnál lehet levásárolni. Amennyiben mégis a pénz visszautalását kérné valaki,  telefonon az ügyfélszolgálatnál rendezheti.