A Bild című német lap beszámolója szerint a robbanás kora reggel történt Köln belvárosban, a Hohenzollernringen, egy étteremnek és klubnak, valamint irodáknak  otthont adó épület előtt.

A rendőrség hermetikusan lezárta a környéket a Rudolfplatz és a Friesenplatz között.

A detonáció következtében, miként az egy helyszíni videofelvételen is látszik,  az épület bejárati részén leestek a mennyezeti csempék, kitörtek az ablaküvegek.

Az épület tulajdonosa azt mondta a Bildnek:

Terrorcselekmény történt Kölnben. Valaki felrobbantott egy robbanószerkezetet, pedig biztosan látta, hogy ott emberek vannak. Becslésem szerint 100 000 euróra tehető  az anyagi kár.

A  lap úgy tudja, hogy a robbanásban egy takarító munkás súlyosan megsérült, kórházba szállították.  

A rendőrség egyelőre vizsgálja a detonáció okát.

Sajtóértesülések szerint bár nem tudni, hogy célzott támadásról van-e szó, azonban a környék térfigyelő kameráinak felvételein állítólag látható, ahogy egy kapucnis pulóvert viselő személy elhelyez egy táskát a bejárat előtt. A Die Welt úgy tudja, a robbanás ezt követően történt. A hatóságok egyelőre nem kommentálták a felvételeket.

Németországban az elmúlt időszakban több terrorcselekmény történt. Legutóbb Sollingenben egy férfi késsel rohant egy fesztivál látogatói közé, és válogatás nélkül szúrt meg embereket.