Hétfőn délelőtt a Nemzeti Hírügynökség (leárnykori nevén MTI) portálján a hírek között 

10:23-kor gyakorlatilag egy álláshirdetés jelent meg, melynek feladója a közmédia.

A szövegben a jövőjüket a médiában tervező fiatalok jelentkezését várja tehetséggondozó programjába a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány – olvasható az MTVA Sajtó és Marketing Irodájának hirdetése hétfőn az MTI-ben.

A közlemény szerint a szerkesztő-riporteri munka iránt érdeklődők a televíziós és rádiós műsorkészítésben, valamint az online területen is kipróbálhatják magukat, de a jelentkezők a műszaki területet is választhatják.

Mint írták, gyakorlatorientált képzést hirdet a közmédia a műsorkészítés vagy a műszaki terület iránt érdeklődő végzős hallgatók és friss diplomások részére: a televíziós, rádiós vagy online tartalomgyártásban elhelyezkedni vágyó fiatalok európai szinten kiemelkedő technikai környezetben, a munkafolyamatokba közvetlenül bekapcsolódva ismerkedhetnek meg a hírterületi és a magazinműsorok szerkesztő-riporteri feladataival. A műszaki beállítottságú résztvevők pedig a hangmérnök és rögzítésvezető szakma alapjait tanulhatják meg.

A résztvevők mentor iránymutatása mellett átfogó képet nyerhetnek a műsorkészítésről, illetve a műszaki területről, hogy a későbbiekben akár önállóan is megállják a helyüket a szakmában – írták.

A mentoráltak egyénre szabott beszédtechnikai képzést is kapnak, amelyről hazánk legismertebb hangjai gondoskodnak, olyan legendás médiaszemélyiségek, mint Bordi András vagy Korbuly Péter – tették hozzá.

A hirdetés szerint

Magyarország legnagyobb és legmodernebb eszközparkkal felszerelt médiavállalata piacképes tudást nyújt, és a legeredményesebbeknek karrierlehetőséget kínálhat.

Ezeket a dolgokat szúrjuk el a leggyakrabban egy állásinterjún

Ha túl korán érkezel az irodába, ha nincs szakmai háttered a virtuális interjúkhoz, és ha nem ismered a leendő munkáltatód küldetését, mind-mind visszaüthetnek. Bővebben→