A republikánus elnökjelölt egykor kriptoszkeptikus volt amerikai elnökként, azóta 180 fokos fordulatot vett. Donald Trump felszólalt az év legnagyobb bitcoin-konferenciáján, Nashville-ben szombaton, ahol adománygyűjtő estet is rendeztek.

A Bitcoin 2024 konferencia szervezői elmondták, hogy rövid ideig tárgyaltak arról, hogy Kamala Harris alelnök is megjelenjen a konferencián, de ő végül visszautasította ezt.

Az ország vezető kriptovaluta cégei, vezetői, befektetői és fanatikusai kezdenek egyesülni Donald Trump volt elnök körül, remélve, hogy nyilvános és bőkezű támogatásuk nyomán megválaszthatnak egy olyan elnökjelöltet, aki megkíméli az iparágat a szövetségi szabályozástól.

„Ez a 100 évvel ezelőtti acélipar” – mondta Trump a kriptotámogatókhoz intézett közvetlen felhívásában szombaton, és megígérte, hogy az Egyesült Államokat a

bolygó kriptofővárosává és a világ bitcoin-nagyhatalmává teszi.

számolt be róla a CNBC, amely felidézte, hogy júniusban a BTC Inc. vezérigazgatója, David Bailey, aki a konferenciát szervezte, ígéretet tett arra, hogy 100 millió dollárt gyűjt, és több mint 5 millió szavazót fog megmozgatni Trump újraválasztási erőfeszítéseihez, mivel a bitcoin-szektor egyre inkább a Trump-tábor felé fordul támogatásért.

A republikánus elnökjelölt az utóbbi hónapokban kampányolva többször is szólt a bitcoin közösséghez. Többek között virtuális tokenekben fogadta el az adományokat és ígéretet tett arra, hogy véget vet Joe Biden elnök „kriptoháborújának”.