Hamarosan elindul Magyarországon is az Allegro. A lengyel online piactér a hetekben kezdett el kommunikálni kereskedőpartnerei felé a 2024-es magyar rajtról, egyelőre a cég nem közölt pontos dátumot.

Több jel is arra mutat azonban arra, hogy nem elképzelhetetlen a szeptemberi start.

Az Allegro.hu-n már most ez az üzenet fogad: Az egyik legnagyobb európai online áruház Magyarországra érkezik.

- szúra ki a Forbes.

A közelgő indulásra utal az is, hogy

Adná magát, hogy a piactér még a black friday és a karácsonyi szezon előtt elinduljon nálunk. Ez kiemelt időszak az e-kereskedelemben, alaposan felforgathatja a piacot egy újabb régiós titán.

A magyar terjeszkedést több éve pletykálják, a cég végül 2023-ban jelentette be, hogy hamarosan belépnek hozzánk, valamint a horvát és szlovén piacra is, legkésőbb két éven belül.

Az Allegro tavaly indult el Csehországban is, idén pedig Szlovákiában.

A lengyel webáruház 150 ezer kereskedőpartner több százmillió termékét kínálják a régióban, papíron tehát brutális a kínálata, persze csak ha adott kereskedő minden Allegro-országban elérhetővé teszi termékeit.

Az Allegro tulajdonképpen már jelen van Magyarországon, de nem az eredeti márkájával, 2021-ben vásárolták ki cseh tulajdonból a Mall csoportot. A Mall.hu webpláza a GKID 2023-as listája szerint a tizenötödik legnagyobb forgalmú webshop Magyarországon.

Magyarországon jelentősen átalakultak a fogyasztási szokások: igyekszünk megtakarítani, és az ország határán kívülről vásárolni. Az Economx is beszámolt róla, hogy egyre népszerűbb kínai online webshopok, a jellemzően amerikai streaming szolgáltatók, vagy az online szálláskeresők, ezek forgalma évről évre új csúcsokat dönt meg.