Az Airportal  beszámolója szerint tegnap este az Air France AF 1494-es számú, Párizs-Budapest járatának személyzete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése közben jelentette az Airbus A320-200-as fékrendszerének lehetséges meghibásodását a légiforgalmi irányításnak.

A pilóták elsőbbségi kezelést kértek a leszállásnál, valamint azt, hogy a futópálya mellett álljanak készenlétben a tűzoltók.

A repülőgép biztonságosan leszállt a futópályán, ahol a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság egységei átvizsgálták, majd az A320-as a tűzoltók kíséretében a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A járat fedélzetén a személyzettel együtt 175-en tartózkodtak.

A visszaúti, AF 1495 számú járat indulását folyamatosan későbbre tolták, végül 2 óra 20 perces késéssel szállt fel a Budapest  Airport járatinformációs rendszere szerint.

A budapesti reptéren ezzel már másodszor rendeltek el kényszerállapotot rövid időn belül. Előzőleg a British Airways Londonból Hongkongba tartó járatának hevült túl a fékrendszere.

Totális légi káosz: 240 Wizz Air utas ragadt Olaszországban

A fapados légitársaság utasainak saját maguknak kellett gondoskodniuk hazatérésükről, volt aki sok órás Flixbus és vonatútnak nézett elébe. A Wizz Air az időjárást és az európai légi irányítási rendszereket okolja. Bővebben>>>