Az 56 méteres, Bayesian nevet viselő luxusjacht brit zászló alatt hajózott, és az eltűntek között britek, amerikaiak és kanadai állampolgár is van – jelentette az olasz tűzoltóság és mentőszolgálat.

A fedélzeten tartózkodó 22 ember között volt 10 fő legénység és 12 utas. A mentőszolgálatok  15 embert, köztük egy egyéves gyermeket mentettek ki, miután a hajó rossz időjárási körülmények közé került Palermo partjainál.

A tűzoltóság közlése szerint 50 méter mélyen egy roncsot azonosítottak, búvárok keresik az eltűnt embereket. A férfi holttestét, akinek nemzetiségét még nem sikerült azonosítani, a roncson kívül találták meg. A kimentettek közül nyolcat kórházban kezelnek – közölte az olasz parti őrség alapján a BBC.

A brit külügyminisztérium közölte, hogy tud az incidensről, és kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal. Az olasz parti őrség közleménye szerint egy közeli hajó segítséget nyújtott az embereknek, mielőtt a mentőszolgálat megérkezett.

A hajót a Camper and Nicholsons International üzemelteti. Egy szóvivője a BBC Verify-nak elmondta, hogy jelenleg „az egyik általuk kezelt hajó fedélzetén kialakult helyzetet kezelik”, de nem erősítette meg, hogy melyik hajóról van szó, és további részleteket sem árult el.