A tavaszi próbaemelés és a hídvizsgálat során kiderült, hogy a Kőröshegyi völgyhíd tartószerkezetében három sarut is ki kell cserélni, melyet csak a híd lezárásával lehet kivitelezni. A hídon ezért mindkét irányban pályazárat vezettek be szeptember 2-től várhatóan két hét időtartamra – tájékoztatta az érintetteket az MKIF Zrt.

A lezárás ideje alatt a Budapest felől érkezőknek Zamárdi felső-Siófok nyugat csomópontban kell elhagyniuk az autópályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni, míg az országhatár felől közlekedők ezt az útvonalat visszafelé tehetik meg.

Kép: Magyar Építők

Egy-egy napon a legforgalmasabb időszakban Budapest irányába mindössze öt óra leforgása alatt közel hatezer jármű haladt el a lezárás óta és az első három nap alatt a Somogy Vármegyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint közel kétezer sofőr lépte túl a megengedett legnagyobb sebességet.

A Közép-Európa legnagyobb viaduktján a saruk cseréje a tervezett ütemben zajlik. A híd szerkezetét pár centiméterre el kell emelni a pillérektől: vagyis gyakorlatilag kiemelik a helyéről a hidatszámolt be róla képes beszámolójában a Magyar Építők.

Lehúzta a rolót a közkedvelt budai központi posta

Bezárt a Városmajor utca 35-37. szám alatt álló Budai Központi Kézbesítő Posta, hogy megkezdődhessen az irodaépület felújítása és fejlesztése. Az I. és II. kerületiek a Nyugatinál, míg a XII. kerületiek a Móriczon vehetik fel ajánlott leveleiket és csomagjaikat.

A részletekről ITT írtunk bővebben.