Kovács Alfréd Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos kreációja nyerte el az idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László Zöld Málna elnevezésű málnás-pisztáciás-fehércsokoládés-rózsavizes alkotása lett - jelentették be az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.
Tavaly a Spicces füge respektus nevű aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el a Magyarország tortája címet, amely a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrászához, Lakatos Pál nevéhez köthető.
Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Ipartestület elnökségi tagja szerint az idei győztes Mákvirág torta könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.
Nándori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke a Zöld málna tortáról szólva kiemelte, hogy abban a pisztácia megjelenik a piskótában és mousse formájában is, édes ízét a piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi különlegessé.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a díjazott Szent István-napi kenyereket bemutatva elmondta: a verseny nyertese a Nagyapám kenyere burgonyával lett a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft.-től, amely az innovatív kenyerek mezőnyében is nyert jalapenós, cheddar sajtos, vadkovászos kenyerével. A sós sétálósütemény kategóriában pedig a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. Pásztor reggelije érdemelte ki az első helyet.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!