Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki, hogy a HÉV is a fővárosi közgyűléssel kapcsolatos politikai viták része lett, ez pedig felesleges aggodalmat kelthet az utasainkban.

Járműhiány van, döntés még nincs. A régi járművek karbantartását az alkatrészhiány, az új járművek beszerzését pedig  az uniós forrásokkal kapcsolatos politikai vita hátráltatja 

– írta reagálásában.

A helyzet kezelésére olyan megoldást keresünk, ami a legforgalmasabb időszakokat és vonalakat nem érinti – tette hozzá. Úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent mértékű módosításokat tehát nem lehet a MÁV-VOLÁN-csoport álláspontjának tekinteni.

Ha lesz változás, csak ennél jóval szerényebb mértékű lehet: olyan, amelyet az utasok túlnyomó része nem is érzékel majd.

Ma mi is megírtuk, hogy brutális járatritkítást tervez az állam a gödöllői, csepeli és ráckevei HÉV-vonalon, mert nincs elég forgalomképes kocsi, ami van, az is 50 éves. Csúcsidőben a ráckevei H6-os HÉV-en 18 százalékos, a gödöllői H8-ason 13-23 százalékos, míg a csepeli H7-es vonalon 12 százalékos férőhelycsökkenést okozna az állami fenntartó járat- és kapacitásszűkítési terve – tudta meg a hvg.hu. Itt vannak a részletek >>>