Az utaláshoz szükség van a számlatulajdonos nevére, ami ebben az esetben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a számlaszám pedig 11734004-15472009-14920004.

Amennyiben valaki külföldről szeretne hozzájárulni az újjáépítés költségeihez, a következő IBAN számot kell használnia: HU73 1173 4004 1547 2009 1492 0004.

Miskolc város jelenlegi, és októbertől hivatalba lépő vezetése egyaránt köszön minden segítő szándékú hozzájárulást, és büszke arra, hogy a miskolciak ismét bizonyítják, hogy készek és képesek összefogni a bajban.

Péntek este kigyulladt a nemzetközi hírű barlangfürdő Miskolctapolcán.

Ugyan személyi sérülés nem történt, a komplexum súlyosan megrongálódott. A miskolci önkormányzat közleménye szerint az eddigi vizsgálatok alapján a tetőszerkezet sérült a legsúlyosabb mértékben. 

Ezzel párhuzamosan egy olyan műszaki szakértői csoport felállítása kezdődött el, amely pontosan megtervezi, hogy milyen munkálatokra és mennyi időre lesz szükség ahhoz, hogy a fürdő újjáépüljön.

Pánik: évekig romba döntheti a helyi turizmust a leégett Barlangfürdő

Miskolc elveszítette legvonzóbb attrakcióját, a foglalásokban komoly visszaesés várható.Szendrei Mihályt a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke a Barlangfürdő leégését az energiaválság idején tapasztalható állapothoz hasonlította, amikor is be kellett zárni a létesítményt, rengeteg pénz kell majd a helyreállításhoz, ami több évig is eltarthat. Itt vannak a részletek >>>Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője megerősítette, hogy gondoskodnak a munkavállalókról és átszervezésekkel biztosítják azt, hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek. Erről itt olvashat többet >>>