Egy Mitsubishi az itthon elérhető legolcsóbb új autó, az extrák nélküli modell (klíma, start-stop rendszer, állítható magasságú ülés és biztonsági öv, távirányítós központi zár, tempomat, fűtött visszapillantó tükör, LED hátsó lámpák) már 4,4 millió forintért megvásárolható.

A Totalcar tesztje szerint a Mitsubishi Space Star vezetéstámogató és komfortrendszerei terén a 10 éves minimumot képviseli, cserébe egyszerű és olcsó fenntarthatóságot ígér. 

Ahogy korábban írtunk róla, a Totalcar a KSH 2022-es helyzetképe alapján kiszámolta, hogy mivel a háztartások egy főre jutó éves jövedelme 2,2 millió forint, vagyis átlagosan 4,4 millió forintból gazdálkodik egy évben. A háztartások egy főre jutó éves fogyasztási kiadása pedig 1,7 millió forint, ez két fő esetében 3,4 millió forintot jelent, vagyis szabadon felhasználható összeg egy évre egymillió forint.

Ebből az összegből kell rendezni a vis maior helyzeteket, valamint az extra kiadásokat is fedezni, így optimális esetben a felét, de ha realistábbak vagyunk, akkor inkább a harmadát képesek félretenni, mint megtakarítás.

Ezek alapján 9-13 évet kell spórolni ahhoz, hogy egy ilyen új autóhoz hozzájuthassunk.

Mutatjuk az igazán értékálló hazai használt autókat

Használtan is remekül tartják árukat a kisebb népautók, derül ki egy friss felmérésből.