A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán adta hírül:

nagy mennyiségű, nyersolajnak tűnő anyag ömlött egy mezőgazdasági területeken folyó csatornába a kiskunmajsai termálfürdő közelében.

A szervezet bejegyzése szerint

az anyag a MOL Szank és Algyő között futó, úgynevezett kondenzátumot szállító vezetékének sérülése miatt kerülhetett a környezetbe; a csatorna érinti a település mellett található Dombi-tavat, ezért még a szokottnál is fontosabb a minél gyorsabb kármentesítés.

A Mol az esettel kapcsolatban azt írta a Telexnek, hogy valóban szivárgást észleltek a Szank-Algyő-kondenzátumvezetéken, majd azonnal elzárták a vezetéket és leállították a szállítást.

A kiskunmajsai fürdő felszíni vízelvezető csatornáját érintette a szennyezés, ennek továbbterjedését egy ideiglenes gáttal akadályozták meg

- közölte a cég.

Tájékoztatásuk szerint a vezeték a közeli olajkútból hozzávetőlegesen 5 százaléknyi olajat szállított, 95 százaléknyi rétegvíz mellett. A Mol szakemberei a vezeték javítását elkezdték, és a hatóságokkal egyeztetve elszállítják a szennyezett földet és vizet, továbbá gondoskodnak az eltávolított föld pótlásáról is.