Piros jelzést mutatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatbázisa több magányszemélynél is. Az egyikük, egy 69 éves férfi, a munkahelyéről hozta el az akkumulátor-berendezéseket, legtöbbször engedély nélkül. Emiatt lopás gyanúja is felmerül. Elmondása szerint a legtöbb fémhulladékot különféle munkákért cserébe kapta, az elmúlt három évben közel 8,5 tonnát értékesített.

Ugyanannyit, mint egy másik férfi, aki azonban tovább színezte a történetet azzal, hogy állítása szerint folyamatosan járja a környékbeli területeket és erdős utakat, innen szedi aztán össze az elhagyott akkumulátorokat.

Ezután azonban kiderült: a férfi valóban így tett, miközben az autójából hangosbemondón keresztül a fémhulladékok begyűjtésére és felvásárlására szólította meg a lakosságot, erre vonatkozóan azonban nem rendelkezett engedéllyel.

A pénzügyőrök fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást, lopás bűncselekmény miatt pedig feljelentést tettek. A NAV közleménye szerint akár több millió forint bírság is várhat az elkövetőkre.

Cigaretta egy budapesti gyorsétterem „étlapján", lecsapott a NAV

Másfél kilogrammnyi illegális dohányt és 900 doboz cigarettát találtak egy budapesti vietnámi étteremben a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.