Jon Cox, a Kepler Cheuvreux elemzője a CNBC-nek azt mondta, szerinte sok befektető örömmel fogadja majd a lépést, miután a világ legnagyobb élelmiszergyártója gyenge teljesítményt nyújtott. Mint fogalmazott, súlyosan megsérült a bizalom, különösen az előző vezérigazgatóban.

A Nestlé részvényei 2,57 százalékkal csökkentek péntek reggel.

Laurent irányítása alatt a Nestlé a következetes és fenntartható értékteremtéssel erősíti pozícióját megbízható vállalatként – mondta Paul Bulcke, az igazgatótanács elnöke.

A vállalat nehezen tudta megőrizni piaci részesedését, mivel az infláció miatt jelentősen megemelkedtek a termékek árai, és a fogyasztók elfordultak tőle.

A Nestle igazgatótanácsa úgy döntött, hogy itt az ideje a vezetőváltásnak, mondta az elemző. Cox szerint az elmúlt években megcsappant a befektetői bizalom, és számos stratégiai ballépés történt Schneider részéről, aki nem tudott sikeresen integrálni számos egészségügyi kiegészítőt, pedig az egészségügyi ágazatból 2017-ben csatlakozott a céghez. Schneider kinevezése szokatlan lépésnek számított, hiszen a Nestle jellemzően belülről választ vezérigazgatóit.

Deutsche Bank azt várja, hogy a hivatalba lépő vezető a fúziók és felvásárlások helyett inkább a felső kategóriák növekedésére összpontosítson, bár szerinte a portfólióban némi szerény változásra lehet számítani.

A kínai csecsemők miatt zárja be gigagyárát a Nestlé Írországban

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata azt tervezi, hogy bezárja csecsemőtápszer-gyártó üzemét Askeatonban, a kínai születési ráta meredek csökkenésére hivatkozva. A tervezett lépések 542 munkahelyet veszélyeztetnek. Erről itt olvashat többet >>>