Az Egyesült Királyságban megjelent hirdetésben egy tornacipő szerepelt, mellette a következő felirat: „Most csak 26 font a Nike-nál!” valamint látható volt a felrobbanó fej és fekete szív hangulatjel.

A hirdetés 2023 decemberében jelent meg a több nagy márka lábbelijét és ruházatát árusító The Sole Supplier online piacterének X fiókján – áll az Advertising Standards Agency (ASA) határozatában, amelyet a CNN hozott nyilvánosságra. A meghirdetett termék méreteit olyan mértékben korlátozták, hogy a felnőttek jelentős része nem tudja megvásárolni a kívánt méretet – áll a szövegben, amely kimondja, hogy a hirdetés nem jelenhet meg újra.

A Nike nem értett egyet az értékeléssel, szerinte az észszerű fogyasztó feltételezi, hogy a termék korlátozott számú méretben kapható. Az amerikai sportruházati óriás azt mondta, nyitott annak mérlegelésére, hogyan jelenítsék meg a méretinformációkat nyomatékosabban a jövőbeni hirdetésekben – közölte az ASA.

Volt azért enneél jobb hír is a Nike házatájáról a napokban, amikor egy reaktivált nyugdíjas hatására pattant fel a cég részvénye. Erről itt olvashatnak többet >>>