Mint fogalmaznak, megdöbbenve értesültek arról, hogy a Kormány Gazdasági Kabinetje arra készül, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakban gyűjtögetett megtakarításokat, a biztonságos időskor fedezetét, a jelenlegi  kormányzat rövidtávú célok fedezetére kívánják fordítani. 

Az tervezik, hogy az aktív időszakban félretett, a méltányos időskor elősegítése céljából összegyűjtött összeget a jelenlegi fogyasztásra fordítsák

– mutatnak rá.

Az európai unió és a magyar kormány megállapodott abban, hogy 2025. március 31-ig egy új nyugdíjtörvény hatálybalépését biztosítják.

A majdani igazságosabb és fenntarthatóbb nyugdíjtörvény egyik pillére lenne a most jelentősen megnyirbálni tervezett önkéntes nyugdíjpénztári struktúra.

A tervezett lépés nagymértékben elbizonytalanítja a nyugdíjcélú megtakarítókat, hitelteleníti az öngondoskodásra buzdító intézményeket és szakértőket, jelentősen eltávolítja a fejlett világban kialakított és gyakorlattá vált, hárompilléres nyugdíjrendszer bevezetésének az esélyét – fogalmaznak.

Hogy mire utalnak a közleményben a nyugdíjasok, azt itt elolvashatja részletesen, és arról is megtudhat többet, hogy az állampapír-megtakarításokat is érintheti Nagy Mártonék bűvös terve. Készül egy új lakástámogatási terv, szeptemberben érkeznek a konkrétumok is: adókedvezményt kapna, aki megtakarításaiból, vagy azok hozamából előre hozná a későbbre tervezett ingatlanvásárlását.