Az Oasis arra kérte az embereket, hogy ne adjanak tovább jegyeket magasabb áron olyan weboldalakon, amelyek nem kapcsolódnak a hivatalos promóterhez, mert azokat törölni fogják.

A jegyek csak névértéken értékesíthetők a Ticketmasteren és a Twickets-en keresztül. Az Oasis promóterei hasonló figyelmeztetést adtak ki az előértékesítés előtt, mondván, hogy a „jogosulatlan viszonteladói platformokon” eladott jegyek megsértik a feltételeket, és „törölhetők”.

Nem sokkal a pénteki előértékesítés megkezdése után a jegyek listája megjelent a viszonteladói webhelyeken, mint például a StubHub és a Viagogo:

  • 6000 fontért kínálták a jegyet az Oasis londoni, Wembley Stadionban megtartandó július 26-i koncertjére,
  • 916 és 4519 font között a turné első koncertjére, amelyet a Cardiff's Principality Stadionban tartanak július 4-én,
  • több mint 4000 fontért állójegyeket az edinburgh-i Murrayfield Stadionba, az augusztus 12-i koncertre,
  • több mint 2500 fontért a manchesteri Heaton Parkban tartandó koncertre, amely július 12-én lesz.

Az igazi álló jegyek körülbelül 150 fontba fognak kerülni, míg a normál ülőjegyek ára 73 és mintegy 205 font között mozog. A hivatalos prémium csomagok ára 506 font lesz.

Az Egyesült Királyságban és Írországban jövő júliusban és augusztusban megrendezésre kerülő 17 szabadtéri koncertre mintegy 1,4 millió jegy vásárlására számítanak.

Eközben a Viagogo is közleményt adott ki.

Ebben kijelentette, hogy „a továbbértékesítés törvényes az Egyesült Királyságban", és kitart amellett, hogy a platform „teljes mértékben megfelel az Egyesült Királyság összes törvényének és előírásának".

A cég azt mondta, hogy a jegyek közzététele a platformján megengedett, amint azok a nyilvánosság számára hozzáférhetővé válnak – beleértve az értékesítés előtti eseményt is. A StubHub-ot szintén észrevételt tett.

Lisa Webb, fogyasztói jogi szakértő azt mondta a BBC Newsnak, hogymég a legális jegyeket is törölhetik, ha azokat a hivatalos viszonteladói platformokon kívül vagy névérték felett értékesítik. Eközben Adam Webb, a FanFair Alliance kampánymenedzsere cselekvésre szólította fel a miniszterelnököt, miután Keir Starmer márciusban azt javasolta, hogy a Munkáspárt - ha hatalomra kerül - korlátozza a viszonteladási árat.

Reméljük, hogy ezt betartja.

A miniszterelnök beszédében akkor kijelentette, hogy a kultúrához való hozzáférés nem lehet kiszolgáltatott a kíméletlen jegyárusítóknak, akik felhajtják az árakat.

Kedden az Oasis tagjai, Noel és Liam Gallagher bejelentették, hogy maguk mögött hagyták a kettőjük között kialakult testvéri, egyben kollegiális viszályt, ami megerősítette, hogy a zenekar összeállhasson. A lépésre 15 évvel azután került sor, hogy a párizsi Rock en Seine fesztivál kulisszái mögötti a két fivér összeverekedett, és a csapat feloszlott.