Milák Kristóf és Csipes Tamara viszi majd a lobogónkat a magyar küldöttség élén. A két sportoló együttesen öt érmet szerzett az ötkarikás játékokon.

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban első, 200-on második helyezett lett, Csipes Tamara pedig 500 méteren kajak egyesben és Gazsó Alida Dórával kettesben ezüstérmet nyert, míg négyesben Pupp Noémivel, Fojt Sárával és Gazsóval a harmadik helyen zárt az olimpián.

A párizsi játékok záróünnepsége vasárnap 21 órakor kezdődik, várhatóan két és fél órás lesz.

A látványosnak ígérkező rendezvényen több mint száz előadóművész, akrobata és táncos lép majd fel,  köztük Billie Eilish, Snoop Dogg és a Red Hot Chili Peppers is.

A megnyitóhoz képest jelentős változás, hogy zárt térben rendezik majd, mégpedig a 80 ezer néző befogadására alkalmas párizsi Stade de France-ban. A záróünnepségen szerepet kap a következő helyszín, Los Angeles is.

A hírek szerint Tom Cruise egy kaszkadőrjelenet keretében „viszi át” az olimpiai zászlót az amerikai városba.

A 62 éves filmsztárt először a Stade de France tetejéről eresztik majd le élőben, hogy megszerezze a lobogót, amit aztán egy előre leforgatott, nagyjából kétperces snittben repülőztet át az Egyesült Államokba. 

Érkezése sem lesz mindennapi, ejtőernyővel ugrik majd ki a gépből, és a Hollywood felirat alatt ér földet, ahol olimpikonoknak fogja átadni az ötkarikás zászlót.

A francia belügyminisztérium szintén erősen készül az estére: tájékoztatásuk szerint kétezer rendőr és csendőr lesz jelen a Stade de France-ban, a stadionon kívül pedig mintegy harmincezer rendfenntartó gondoskodik a biztonságról.

Gerald Darmanin közlése szerint a francia hatóságok felkészültek a ceremóniával kapcsolatos fenyegetések elhárítására, és elsősorban a tömegek mozgásának ellenőrzésére, a számítógépes támadások és a terrorakciók megelőzésére összpontosítanak.