A nyári kánikulában fokozottan oda kell figyelni a rendszeres folyadékbevitelre, hogy elkerüljük a dehidratáció okozta fáradtságot, szédülést, és koncentrációzavarokat. A strandokat felügyelő vízimentőknek még nehezebb a dolga, ők napi 8-12 órát töltenek a tűző napon.

Éppen ezért értékelték nagyra a Fonyódi Ásványvíz nagylelkű gesztusát, akik 7344 liter ásványvizet adományoztak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának és Önkéntes Tűzoltó Egyesületének, hogy segítsenek nekik a hőség elleni küzdelemben. Szabolcs Tímea, a testület kommunikációs munkatársa szerint 

„Ez az adomány életeket menthet, hiszen a vízimentők így jobban tudnak koncentrálni a feladataikra, és a megfelelő folyadékbevitellel elkerülhetik a kiszáradást”.

Kontra Regina, a fonyódi vállalat telepvezetője elárulta, hogy az adomány 10 raklapnyi ízesített ásványvizet tartalmazott, különböző ízekben, fél literes és másfél literes kiszerelésben. „Az ilyen hőségben, mint amilyen a napokban is volt, ez a legkevesebb, amit tehetünk” – nyilatkozta.

Nem ez az első eset, hogy a Fonyódi Ásványvíz jótékonykodik; a kaposvári és siófoki kórházak, a mentőszolgálat és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak munkáját is segítették már adományaikkal.