A kezdeményezések célja az adminisztrációs terhek csökkentése, a pályázati folyamat felgyorsítása, egyszerűsítése. A kormány egyetértése esetén a lehetséges résztvevők köre bővülhet, a kölcsönt kérelmezőknek kevesebb dokumentumot kell majd benyújtaniuk.

Biztosan változatlan marad az az elvárás, hogy a korszerűsítésekkel legalább 3️0 százalékos energia-megtakarítást kell elérni.

A támogatott háztartások csökkenő fogyasztása nemcsak rezsiterheiket mérsékli, hanem Magyarország energiaszuverenitását, a hazai ellátásbiztonságot is erősíti – teszi hozzá a szaktárca közleményében.

Az otthonfelújítási program július elsejei indulása óta kiállított energetikai tanúsítványok száma a héten haladta meg a tízezret. A konstrukció kivitelezői és beszállítói lehetőséget teremt a magyar építőipari és építőanyag-kereskedelmi vállalkozások számára.

Hogyan kellene az Otthonfelújítási Programot megreformálni? A szakértő megmondja!

Az Otthonfelújítási Programban 108 milliárd forint keretből az 1990 vége előtt épült családi házakat lehet energetikai szempontból megújítani. Itt vannak a részletek >>>