Nyolcezer négyzetméteres üzletet bérel a Prada a K11 Musea kikötőparti luxus bevásárlóközpontban. Az építési munkálatok hamarosan megkezdődnek, és a kétszintes szalon várhatóan a jövő év elejétől várja a vásárlókat –  számolt be a Bloomberg. 

Évek óta ez lesz a Prada első nagyobb fejlesztése Hongkongban.

Az egyik legbefolyásosabb olasz divatcsoport még 2020-ban zárta be a Causeway Bayben található zászlóshajóját. Ezzel megszűnt a város egyik legdrágább kiskereskedelmi bérleti szerződése is, havi 1,2 millió dolláros bérleti díjjal.

A ruhákat és kiegészítőket gyártó és forgalmazó divatcégnek a csúcsidőszakban kilenc üzlete is működött a városban, míg a honlapja szerint jelenleg hatot üzemeltet a különleges közigazgatási területen.

A globális luxusmárkák egymás után térnek vissza Hongkong központi üzleti kerületeibe, miután az ingatlanárak jóval alacsonyabbak lettek a Covid-járvány előtti szintnél.

Abban a kerületben például, ahol a Musea is található, a főbb bevásárlóutcákban található üzletek átlagos bérleti díja még mindig 45 százalékkal alacsonyabb a 2019-esnél. Ennek nem utolsósorban az az oka, hogy a város csúcskategóriás bevásárlóközpontjai a luxusmárkák visszacsábításával szeretnék vonzóbbá tenni Hongkongot a pénzes rétegek számára.

A Prada mellett legutóbb a Hermes, a Louis Vuitton és a Chanel is úgy döntött, hogy bővíti üzleteit a városban.