Ez az eredmény a bank jelentése szerint, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt, 73 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A társaság a jelentésben úgy fogalmaz, hogy a növekedés legfőbb oka a kockázati költség előző évinél lényegesen alacsonyabb szintje, a magas kamatkörnyezet indukálta kamatbevételek megugrása és a nettó jutalékbevételek emelkedése volt.

Az extra adó csoportra eső mértéke is alacsonyabb volt, mint tavaly, ami szintén az eredmény növekedéséhez járult hozzá. A nettó kamatbevétel 5 százalékkal volt több, mint azt előző év azonos időszakában, ami a továbbra is magas kamatkörnyezetnek és az emelkedő üzleti állományoknak volt köszönhető.

Közölték, hogy a jutalékbevételek 15 százalékkal nőttek, ami az ügyfelek devizakonverzióinak és az értékpapír-ügyletek utáni tranzakciós és fizetési szolgáltatásokon elért egyéb díjbevételi emelkedések miatt következett be.

A működési költségek 12 százalékot emelkedtek az előző év azonos időszakához képest, a költség-bevétel mutató értéke 30 százalékra javult 2024 első feléhez képest, a csoport mérlegfőösszege pedig közel 350 milliárd forinttal, 4779,4 milliárd forintra nőtt, piaci részesedése pedig a tavaly év végi 6,01 százalékról 6,19 százalékra emelkedett.

Lebukott az osztrák bank Oroszországban, de mindent tagadnak

Egy csomó hirdetésben keres új alkalmazottakat orosz tevékenységéhez a Raiffeisen. Úgy, hogy elvileg kivonulnának az országból. Amikor kiderült, pánikszerűen kezdték el keresni a felelősöket és rendszerhibára hivatkoztak
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.