Árverésre bocsátották Rod Stewart brit énekes Lamborghini Countach LP400 sportautóját, amelyet még 1977-ben vett meg a zenész egy ausztráliai turné során, így az eredetileg jobbkormányos volt.

A Totalcar cikke szerint a jelenleg 79 éves énekes még a vásárlás évében elhajóztatta az autót Los Angelesbe, ahol jelentős módosításokat végeztek rajta.

Az Albert Madikian Engineering műhelyében első körben leszórták róla az eredeti karosszériaelemeket, majd kapott új első-hátsó lökhárítót, szárnyat és küszöböket is. A technikához azonban nem nyúltak, így a 3,9 literes V12-es motor is eredeti maradt.

Rod Stewart végül 2002-ben adta el az autót, második tulajdonosa alakította az eredetileg jobbkormányos autót balosra. Egészen 2013-ig volt nála az autó, majd továbbadta, amely után visszaállították eredeti állapotúra a kormány kivételével.

Az autó belterét 2022-ben felújították, majd idén kapott egy nagyobb generált is, amely során az autóban cseréltek folyadékokat, gyertyákat, elektronikai alkatrészeket és hangtompító dobokat is. Ennek a költsége közel 30 ezer dollár, átszámítva 11 millió forint volt.

Ha valaki szeretné megvásárolni az autót, akkor még a ma napon kell lépnie, az aukció ugyanis magyar idő szerint csütörtökön este hét órakor zárul.

A licit jelenleg 520 ezer dollárnál, átszámítva nagyjából 189 millió forintnál tart.

Bődületes végsebességű csodajárgányt kaptak a rendőrök, ezt nehéz lesz lerázni

A Lamborghini egy Urus Performantéval lepte meg az olasz autópálya-rendőrséget.