Az akvizíció, amelyet a versenyhatóságok már jóváhagytak, javítja a Sameday szolgáltatásait a határokon átívelő szállítással foglalkozó ügyfelek számára, és bővíti szolgáltatási lefedettségét több európai piacon – áll a román vállalat sajtóközleményében.

A tranzakció, amelynek értékét nem hozták nyilvánosságra, része a vállalat azon tágabb célkitűzésének, hogy a közép- és kelet-európai régióban nyitott szállítási területet hozzon létre, és egyszerre javítsa jelenlétét Bulgáriában és Magyarországon – írja a Seenews.

A vállalat megerősítette azt a célját, hogy az év végére elérje a 8500 kézbesítési pontot abban a három országban, ahol működik, az új easybox automata csomagmegőrző automaták, valamint a shop-in-shop megoldások bevezetése révén – mondta Lucian Baltaru, a Sameday Group vezérigazgatója.

A Sameday jelenleg több mint 5000 házhozszállítási pontot üzemeltet Romániában, Bulgáriában és Magyarországon.

A budapesti székhelyű, mintegy 40 alkalmazottat foglalkoztató Pactic Group 2023-ban mintegy 3,5 millió csomagot kézbesített, mintegy 15 millió eurós (,5,95 milliárd forint) forgalmat könyvelve el. A Pactic leányvállalatai, az Allpacka és a Fürgefutár futárszolgálatok viszonteladójaként működnek, lehetővé téve az ügyfelek számára a belföldi és nemzetközi kézbesítési szolgáltatások összehasonlítását és elérését.

Regionális terjeszkedés

Júniusban a Sameday közölte, hogy a bolgár trösztellenes hatóság jóváhagyását kéri a Fürgefutár felvásárlásához. A szabályozó hatóság a múlt héten engedélyezte a felvásárlást. Áprilisban a Sameday bejelentette, hogy felvásárolja a magyar Sprintert. A tranzakció júniusban zárult le.

A Sameday márkanév alatt működő bukaresti székhelyű Delivery Solutions nem élelmiszeripari termékek, divat- és használtcikkek kiskereskedelmére, valamint élelmiszer-kiszállításra, marketingközvetítésre és csomagküldő szolgáltatásokra szakosodott. Tavaly a Sameday közel 100 millió csomagot szállított ki regionális szinten, és ezzel az első romániai kézbesítő cég volt, amely nemzetközi szinten is kiterjesztette tevékenységét. A magyarországi ágát 2020-ban indította el, majd a bolgár követte.