Régóta tervezi Siófok, hogy felújítja népszerű fürdőjét, a Galeriust, amelynek honlapján jelenleg a következő felirat fogadja az érdeklődőket: műszaki felújítási és karbantartási munkálatok miatt bizonytalan ideig zárva.   

Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan minden akadály elhárul a beruházás előtt, és végre birtokba vehetik a vendégek az élményközpontot.

A közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására lezárult, megtörtént a bírálat, most a közbeszerzésért felelős minisztérium jóváhagyására vár a Balaton-parti Kft.

számolt be a fejleményekről Siófok honlapja. 

Ahogy az a nagyobb beruházások esetében is gyakorlat, ezúttal is igaz: az előkészületek több időt vesznek igénybe, mint maga a kivitelezés. Ám ennyire közel még nem állt az önkormányzat ahhoz, hogy elindíthassa a tényleges munkálatokat. 

Kósz Ágota, a kft. ügyvezetője elmondta: öten pályáztak a fürdőfelújításra. A bírálat során kiválasztották a leendő-lehetséges győztest és ha megérkezik a minisztériumi jóváhagyás, már csak az eredményhirdetés, majd a szerződéskötés lesz hátra a kivitelezés megkezdése előtt.

Ezeket a pénztárcabarát fürdőket érdemes felkeresni a gyógyulásért

A főváros vonzáskörzetében több olyan gyógyfürdő is található, amelyekben néhány ezer forintért is élvezhetjük a minősített gyógyvízzel teli medencéket.

A részletekről ITT írtunk bővebben.