A Bresciából származó, 60 éve Milánóban élő Graziella Deni még mindig sokkos állapotban van, miután 1155 eurót fizetett két utcai árusnak néhány darab sajtért, egy kolbászért és egy kis szalonnáért. Összesen négy kilóért. Az eset múlt kedden történt Szardínián, az Olbia tartománybeli Murta Mariában, ahol a 86 éves asszony a szabadságát tölti.

Kép: Facebook

Ahogy a Corriere della Sera olasz lapnak elmesélte, az idős asszonyt akkor szólították meg az árusok, amikor 63 éves fiával éppen a Porto Istana melletti strandról tartott hazafelé.

„Először a furgonjuk mellett kóstoltuk meg a sajtot. Nem volt feltüntetve az ár, és a csomagokon nem volt címke az összetevőkkel, a tételekkel, a származással. Annyit mondtak, hogy házi termék. Csak apró volt nálunk, így hát eljöttek hozzánk a maradék pénzért, ahol megkóstoltuk a szalonnát és a szalámit is."

Az egyikük a mobiltelefonján számolgatott, amíg én a kollégájával beszéltem. Megmondták az összeget: 1155 euró. De abban a pillanatban nem gondoltam arra, hogy mennyit fizetek

- mesélte. Hozzátette, hogy a fia nem figyelt a beszélgetésre, és anyja kérésére átadta a bankkártyát a fizetéshez.

Csak most jövök rá, mi történt velem, Úgy érzem maga, mint egy bolod. De az igazság az, hogy átvertek. 4 kg szalámiért és sajtért 1155 eurót fizettem.

Hozzátette: az eladók mondták neki, hogy a szamártejből készült sajt drága, de nem gondolta, hogy ennyire. Tény, hogy a fizetéskor megdöbbent.

Azt hiszem, ez a korom miatt van, 86 éves vagyok, és már nem úgy gondolkodom, mint régen - mondja az asszony. Az esetnek szerinte semmi köze ahhoz, hogy látássérült, mert a harmincas évei óta az, és ilyesmi még soha nem történt vele. A csalók inkább kihasználták az otthoni barátságos helyzetet. 

A fizetés után egyébként a nő próbálta a csalókat telefonon és személyesen is felkutatni. Miután értesítette a másik fiát és annak a feleségét a történtekről, nekik sikerült is felvenniük a kapcsolatot WhatsAppon keresztül a csalókkal. 

Ez egy hiánypótló termék, és a piac szabad - közölték a reklamálókkal, 

Most az adóhatóságnak kell majd kiderítenie az igazságot, hiszen számlát sem kaptak cserébe.